sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tavotteita vuodelle 2015

Oivoi. Niin se motivaatiokärpänen vaan purais, niin mua kuin mammaakin. Ehkäpä sen takia on nyt hyvä syy tehdä vähän listaa tavoitteista, mihin haluaisin pyrkiä tänävuonna. Vuoden lopulla voi sitten kattoa toteutuiko yksikään mietityistä asioista. Tässä siis 10 tavoitetta vuodelle 2015:

1. Turhat vapaapäivät pois
Tämä muodostui mulle ongelmaksi vanhalla tallilla, kun aloin keksimään syitä,minkätakia voisi mammalle vapaapäivän pitää. Pelkkää omaa laiskuutta ja motivaation puutetta. Nyt on suunta jo parempaan, eikä vapaita ole kertynyt hälyttäviä määriä muulloin, kun sään tai pohjien ollessa oikeasti kamalat. Tavoite siis onkin se, että ainoat täysin vapaat koostuisi lähinnä päivistä, jolloin on kengitystä, hierontaa, klinikkareissuja etc. Kuitenkin mitä vähemmän vapaata per viikko, sen parempi. Me ei kuitenkaan treenata niin tosissaan, etteikö volna jaksais liikkua viikon jokaisena päivänä.

2.Kangilla ratsastaminen
Sain volnalle ihan järkyttävän halvalla kankisuitset ja pari päivää sitten kävin hakemassa niihin kuolaimet. Nyt vaan odotetaan, että päästään valvovan silmän alle kokeilemaan miten ne meijän kanssa toimii. Tarkoituksena on lähinnä vaan saada niin mulle, kuin hevosellekin hieman vaihtelua ja mahdollisesti joskus saada mamman selkään oikeasti osaava ratsastaja, joka voisi näyttää mihin kaikkeen Volna kykenee.

3. Laukanvaihdot
Hevonen osaa ne, mä osaan ne, mut yhdessä se on hieman hakuammuntaa. Tarkoituksena onkin siis treenata ja treenata ja treenata, et saatais vielä joskus tehtyä ne puhtaat vaihdot helposti. Tässä tosin voisi olla "alatavoitteena" myöskin volnan herkäksi saaminen, sekä eteenpäinpyrkimyksen lisääminen. Ne molemmat kun tuppaa olemaan aika avainsanoja ennen kuin vaihdot saadaan onnistumaan.

4. Maastoja, maastoja ja maastoja 
Vastapainoksi kaikelle kentällä pyörimiselle ja vääntämiselle. Ja vielä nyt kun on mitä mahtavimmat maastot käytössä, ja seura joka haluaa maastoon lähteä, olisi melkein loukkaavaa jättää tarjous käyttämättä. Vielä kun löytäisi jonkun kunnon mäen, mitä voisi laukata ylös takapään vahvistamiseksi, olis paketti aikalailla täydellinen. Ollaankin nyt jomaastoiltu suhteessa useammin kuin ikinä ennen, joten tästä on hyvä jatkaa!

(c) Veera R.

5. Kuolaimet pois, satula pois Täysin vastapainona sille, että haluan treenata kunnolla koulua. Haluan, että saan mamman toimimaan kuolaimettomilla suitsilla tai riimulla ja ilman satulaa. Viime kesänä tätä muutamasti kokeiltiin, mutta matkaa onnistumiseen on vielä paljon. 

6. Ruokinta täydelliseksi
Sen jälkeen kun allergiaseuranta alkoi, on mamma saanut vain heinää ja kauraa. Nyt kun seuranta on ohi, on tarkotus pikkuhiljaa saada mammalle taas hyvä ja kattava ruokinta. Ei liikaa, eikä liian vähän.  Vaikka itse olen mössörakastaja, eli voisin ilomielinsekoitella kymmenestä eri purkista mammalle iltaruokia, en aijo sitä tehdä. Volna tulee saamaan vain ne välttämättömät ja järkevimmät ratkaisut, jolloin ruokinnan suhde liikutukseen ja hevosen kokoon on oikea.

7. Puomi-/estetyöskentely 
Myönnettäköön, olen maailman laiskin kantamaan puomeja ja tolppia kentän laidalta vain siksi, että voisin hetken treenata niillä ja sitten taas kantaa ne pois. Joten nyt otan itseäni niskasta kiinni ja yritän sisällyttää ne osaksi kuukausiohjelmaa. Mitään korkeita esteitä en enää aijo hypätä, ihan vaan jo Volnan iän ja jalkojen suojelemisen takia. Mutta joitakin pieniä hyppyjä pitäisi silloin tällöin ottaa vaihtelun vuoksi, kun taas puomeja ja kavaletteja pitäisi mennä useammin, jotta saatais tempoa ja jalkojen nostamista jokapäiväiseen työskentelyyn.

8. Uusi satula 
Tää ei oikeastaan ole tavoite, vaan pakkohankinta mutta kuitenkin. Mamman nykyinen satula on liian kapea, ja onhan se nyt muutenkin jo parhaat päivänsä nähnyt. Hankinnassa on siis sopiva, hyvin istuva ( ja istuttava) koulupainotteinen yleispenkki tai koulupenkki. Odotan vain, että saan sen verran paremman palkan, että on mahdollista kyseinen penkki ostaa.

9. Uusia varusteita 
Uuden satulan oston jälkeen tulee pakosta ostettua uusia varusteita. En kyllä valita. Nyt tänävuonna annankin itselleni luvan ostaa hevostavaroita jos niin haluan. Ainakin uudet harjat haluan ostaa, vaikken niitä välttämättä tarvitsisi.

(c) Annika Mäki
10. Nauttia täysillä
Loppupeleissä ehkä hankalin kohta toteuttaa, varsinkin kun olen tällainen yltiöstressaaja ja "mitä jos"- ajattelija. Nyt kuitenkin aijon nauttia jokaisesta päivästä tuon elukan kanssa, enkä murehdi turhia. Muutan omaa asennetta niin, että jälkeenpäin mietitään "tuonkin ois voinu jättää tekemättä" eikä "kumpa olisin tehnyt tuon".

+11 päätän itse miten ja milloin hevoseni liikutan
Tottakai neuvot ja ohjeet on aina ja edelleen tervetulleita, mutta haluan itse oppia päättämään milloin liikutan mamman ja miten. Jos mieli tekee juoksuttaa, juoksutan. Jos mun tekee mieli treenata koulua se kaks tuntia putkeen, että Volna alkaa toimia, teen sen.

Tästä on hyvä jatkaa harrastamista maailman ihanimman, mutta myös hermojaraastavimman eläimen kanssa. Ja mä yritän ja toivon, että tavoitteet saadaan toteutettua! Toisaalta nyt kun on mustaa valkoisella, niin jaksan yrittää ehkä hieman enemmän kuin muuten ;)

3 kommenttia:

  1. Kyl me se mäki löydetään ku vähän seikkaillaa ;)

    VastaaPoista
  2. Kohta 12. Kirjoita kuulumisista, että Volnan vanhat ystävät voivat lukea, mitä mammalle kuuluu :D.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että oot alkanut kirjoitella enemmän! Tykkään tosi paljon sun blogista ja kirjoitustyylistä. Tavotteet kuulostaa tosi kivoilta, itsekin voisin tämän vuoden tavoitteeksi ottaa tuon kympin. Toivottavasti saat nuo tavoitteet suoritetuiksi! :)

    VastaaPoista